Alt du skal vide om maling af lofter

Maling af lofter kan sætte enhver maler på prøve – uanset om man er komplet uerfaren eller meget professionel. Der kan opstå mange forskellige spørgsmål i løbet af malingsprocessen. Det kan for eksempel være spørgsmål om, hvad forskellen på vægmaling og loftmaling er, hvilken maling man præcis skal vælge, og hvordan man overhovedet maler et loft. Der er mange ting, man skal huske på og tage stilling til. Har du ikke det maling og udstyr du skal bruge, så find det du mangler i en af butikkerne.  Læs med herunder og få alt den information du skal vide om maling af lofter.

Sådan maler du et loft

Når du skal male et loft, er det vigtigt, at du er grundig og holder tungen lige i munden. Det første du skal gøre, når du maler et loft i dit hjem, er at afdække det resterende rum, der ikke skal males. Derudover skal du spartle mindre huller og ujævnheder, der kan findes i loftet og i væggene i rummet – det kan være en smule svært at spotte og se disse huller og ujævnheder, så kig grundigt efter!

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du rengøre overfladen, der skal males, med en klud og rent vand. Dette sikrer, at du ikke får malet skidt ind i dit loft. Når du har gjort alt dette, og har anskaffet de rette materialer til projektet, er du klar til at male et loft. Start gerne ud med et småt og mindre betydningsfuldt loft, der kan klare et par fejl hist og her. Du kan vælge mange forskellige farver til dit loft, så her er det bare med at prøve sig frem!

Forskellen på vægmaling og loftmaling

Du tror det måske ikke, men der er en markant forskel på almindelig vægmaling, der kan bruges til alle indendørsvægge, og loftmaling, der er produceret til kun at blive malet på lofter. Du kan i princippet godt bruge vægmaling til lofter, men du kan ikke bruge loftmaling til almindelige indendørsvægge. Grunden til dette er, at loftmaling ikke er lavet sådan, at det kan tørres af i samme omfang som almindelig vægmaling. For dig, som maler, betyder dette, at du kan komme til at tørre malingen af i takt med, at der kommer pletter eller andet, der skal fjernes med en våd klud. Du skal derfor passe på med at blande rundt på de to former for maling.

Hvilken maling skal du vælge?

Der findes mange forskellige former for loftmaling. Når du skal male dit loft, skal du tage stilling til, om loftet skal males med en blank eller mat maling. En mat loftmaling reflekterer ikke det naturlige lys på samme måde som en blank loftmaling gør. Mat loftmaling kan være en god løsning, hvis man i forvejen har en masse naturligt lys i sit hjem. Blank loftmaling kan dog være en anden god løsning, hvis man ønsker at give rummet en illusion af mere lys. Det er vigtigt, at du prøver dig frem og vælger den maling, du bedst kan lide til dit hjem og loft.