Hvordan stimulerer du dit barns fantasi?

Helt klart er en af de bedste måder at stimulere dit barns fantasi på at tilbringe tid sammen udenfor. Der er masser af udendørs aktiviteter, som får børnene til at bruge deres fantasi og have det sjovt på samme tid! En ting, du kan gøre med et lille barn, er at finde på en historie, mens I går en tur. For eksempel: “Lad os forestille os, at vi skal på eventyr” – I kan også lege med kridt eller bobler udenfor – de synes aldrig at løbe tør for idéer til lege, når der ikke er nogen struktur involveret.

Børn har den vildeste fantasi

Det er ikke nogen hemmelighed, at børn har en rigtig god fantasi. Hvis man giver dem et par stikord, så kører deres hjerne med en masse mulige ideer og scenarier til mulige lege.

Det er også derfor, at børn ofte har tendens til at lyve, eller være urealistiske omkring visse situationer. Det er ikke noget alle børn gør med vilje, men ofte tænker børn også videre på en situation, hvor det godt kan blive lidt vildere, end hvad sandheden egentlig lyder på,

Drenges fantasier kan hurtigt tage form

Både drenge og piger har vilde fantasier, men der er også forskel på hvilke fantasilege, som de kan godt lide. De fleste drenge kan godt lide, når det bliver vildt hurtigt, og gerne lidt farligt. Legepladser kan kun blive for kedelige, og derfor er det super smart, at de kan starte deres egen leg. Man gør det bestemt ikke svære for dem, hvis man har en legeplads, som er formet som et skib, en perfekt form af legeskib for små pirater. Her vil der hurtigt blive startet en piratleg, med sørøvere og soldater.

Piger kan godt have en stille fantasi

Piger er bestemt ikke kedelige, hvad angår fantasi. Men oftest er det fantasier, som er lidt mere rolige. Især når der leges med dukker, så kører der hurtigt en leg, hvor der er en der er mor, en, der er far og søskende. Det gælder både med dukker, men også med barbiedukker eller andre pigeting.

Piger har den fantastiske egenskab, at kunne have en fantasi inde i hjernen, hvor de bare leger helt alene. Det kan drenge også godt, og det kan virke ensomt udefra, men hvis man kigger ind i børnenes hjerner, så hygger de sig altså, og har en kæmpe fest!

Modellering og sang styrker fantasien

Noget af det, som virkelig kan sætte gang i fantasien hos børn, det er, når de sidder stille, og skal forme noget. Selv vandleg med sand styrker kreativiteten hos børn. Grunden til det er, at når de skal skabe noget realistisk ud fra sand eller modellervoks, så er de nødt til at have fat i deres indre fantasi. Ved hjælp af en mindre klump sand eller ler, så vil barnet have skabt de mest fantastiske ting, som en voksen ikke engang ville tænke på.

Det er super vigtigt, at anerkende barnet og dets fantasi. Der er intet unormalt i, at have en fantasiven, eller at have en fantasi, som er lidt for overdreven nogen gange. Børn kan nogle gange have svært ved at skelne virkelighed og fantasi, hvilket understøtter den teori om, hvor god en fantasi børn har.