Hvorfor vælge bæredygtigt legetøj?

Bæredygtighed er et ord, som vi hører mere og mere i disse dage. Det er vigtigt at vide, hvad det betyder, og hvorfor vi bør fokusere på bæredygtigt legetøj til vores børn. Der er mange fordele ved at vælge legetøj, der kan gå i arv fra generation til generation eller bruges igen og igen i fremtiden. I denne artikel vil vi undersøge bæredygtighed, som et koncept, før vi dykker ned i detaljerne om, hvorfor du bør vælge bæredygtigt legetøj til dit barn!

Bæredygtighed er evnen til at forsørge de nuværende generationer og samtidig tage hensyn til de kommende generationer. Med andre ord handler det om at tage ansvar for vores handlinger og handle på en måde, der sikrer, at der stadig vil være ressourcer tilbage til de kommende generationer. Tænk på at genbruge eller slukke lyset, når det ikke er nødvendigt – disse ting kan hjælpe os med at reducere vores CO2-fodaftryk og tage vare på vores planet. 

Bæredygtigt legetøj er det samme – det kan bruges i lang tid eller gives videre til yngre børn. I stedet hjælper bæredygtigt legetøj os med at lære ansvarlighed ved at give børnene mulighed for at lære om bevarelse tidligt i livet! 

Hvad er bæredygtigt legetøj?

Bæredygtigt er et stort ord, men når man har produceret et stykke bæredygtigt legetøj, så er der nogle krav, man skal overholde. Primært at bæredygtigt legetøj af træ, plastik eller stof.

Bæredygtigt legetøj, der er lavet af træ, kommer for eksempel fra genbrugstræ, eller er produceret ud af skove, hvor skoven ikke bliver totalfældet. Her bør man gå efter FCS mærket, som indikerer, at der kun bliver træet den mængde træ, så skoven selv kan holde gang i systemet.

Bæredygtigt legetøj, der er lavet af plastik, kan komme fra genbrugsplast, som er bionedbrydeligt, hvilket betyder, at det kan nedbrydes, hvis det udsættes for vand, hvis det for eksempel tabes i naturen. Du kan finde Legetøj fra wonderworld.

Bæredygtigt legetøj af stof, så er det bæredygtigt i selve processen af stoffet. Det gælder igenne, forbehandlingen, farvningen, trykning og efterbehandlingen. Stof som tøj, og andre tekstiler, bliver behandlet, som vi ikke nødvendigvis tænker over. For eksempel når det skal farves, så tilsættes nogle kemikalier, som nogen menensker godt kan være allergiske overfor, eller få allergi for.

Uanset om vi snakker om legetøj, tøj, interiør, pap og andet plastmaterialer, så er det vigtigt, at vi fokuserer på, at det er bæredygtigt. Både for at mindske vores ressourcer på at skabe nye materialer, da det belaster klimaet, hvis vi producerer nyt hele tiden. Derfor er det vigtigt, at vi mennesker gør, hvad vi kan, for at genbruge, købe genbrugt og sortere affald til vidersortering.