Kom godt i gang med at indrette børneværelset

Når der er en lille ny på vej, er der mange ting, familien skal forberede sig på. I skal have købt det rette udstyr, i gang med at babysikre hjemmet og selvfølgelig indrette et børneværelse. Det er alle sammen store projekter, men værelset må være på toppen af listen. 

Det er en stor mundfuld at gøre et børneværelse klar, og det kan være svært at vurdere, hvor du skal starte med projektet, især hvis du endnu ikke kender kønnet på barnet. Læs videre her og få et par tips til, hvordan du kan gribe det an. 

Vælg de rigtige gardiner 

Børn skal kunne sove trygt på deres værelse. Derfor er det en rigtig god idé at købe nogle mørklægningsgardiner, der lukker solen fuldstændig ude af værelset. Små babyer sover i forvejen ikke meget, så det vil være bedst, hvis I kan undgå, at barnet vågner på grund af lyset eller den stigende temperatur i værelset. 

Bestil gardinbus i dag og få et uforpligtende tilbud på gode mørklægningsgardiner og kig eventuelt også på almindelige gardiner i samme omgang. Mørklægningsgardiner er funktionelle, men almindelige gardiner kan give ekstra liv og farve til et værelse. Du kan finde mange spændende gardiner med sjove motiver, der vil glæde børn i gardinbussen. Tjek gardinbussen ud på nettet, hvis du kunne tænke dig at få besøg af gardinbussen i din by.  

Hvilke farver skal du bruge? 

Det er meget normalt at bruge farver til at definere et barns køn. En lille dreng får lyseblå sløjfer på sin dåbskjole, en lille pige får lyserøde. Mange fristes derfor også til at holde børneværelserne i disse farver, hvis de ved, hvilket køn barnet har før fødsel. 

Men prøv at holde igen. For det første kan lægen have taget fejl af kønnet, og for det andet, bliver det ikke lidt kedeligt at gøre, hvad alle andre gør? Du kan sagtens vælge et mere neutralt farvetema og stadigvæk få et rigtig fint børneværelse ud af det. 

Børn elsker figurer og farver, så prøv at fokusere på det aspekt. I stedet for kun at male rummet i én farve, kan du prøve at male figurer og mønstre i stedet. Eller du kan vælge at bruge tapet med sjove dyr eller former på. Du kan holde væggen hvid og så tilføje farve gennem figurerne og formerne. 

Hvilket gulv er bedst? 

Det kan være fristende at vælge et tæppegulv i et børneværelse. Gulvtæpper er blødere og varmere, så det kan virke som et godt valg. Du kan også vælge gulvtæpper i mange forskellige farver og mønstre, så det er let at matche det med resten af gulvet. 

Du skal dog være opmærksom på, at babyer ofte har uheld, der skal gøres rent efter. Og her kan det blive svært at gøre et gulvtæppe rent, hvis dit barn for eksempel gylper på det. Det er derfor værd at overveje et trægulv, som du så eventuelt kan dekorere med en masse forskellige farverige tæpper. På den måde kan du altid tage tæppet ud og rengøre det, hvis det bliver beskidt.