Sjove fastelavnslege for børn og voksne

Fastelavn er en af de mest elskede højtider i Danmark. Selvom der er nogle traditioner, der er fastsat, såsom tøndeslagning og udklædning, er der også masser af sjove aktiviteter både for børn og voksne.

I dette blogindlæg vil jeg dele nogle sjove fastelavnslege, der vil holde alle underholdt og få jer allesammen i den rette stemning!

Tøndeslagning

Tøndeslagning er en klassiker til fastelavn, og det er en sjov aktivitet, som alle vil elske. Tønderne kan fyldes med slik eller små legetøjsgaver og hænges op i enten haven eller i lokale idrætsklubber.

Det er en tradion, der kan spilles både af børn og voksne og ofte være konkurrencepræget, når man dyster om at blive konge eller dronning af fastelavn.

Udklædning

En af de bedste ting ved fastelavn er at klæde sig ud. Det er en fantastisk mulighed for at give slip og være kreativ, og det er sjovt for både børn og voksne at have fastelavnskostumer på.

Planlæg udklædningen i god tid, og sørg for at alle er med på legen. I stedet for at købe færdiglavede kostumer kan I tænke i temaer og opfinde jeres udkædning på egen hånd.

Sjove stafetter

Stafetløb er altid en sjov aktivitet, men hvis stafetten har en fastelavnstema, så giver det en ekstra dimension.

Stafetten kan bestå af at skulle klæde sig ud i en bestemt genstand, gå med en speciel maske på eller at spille nogle muntre lege. Det er en god måde at skabe en sjov konkurrence, mens I griner og har det sjovt sammen.

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller er en vigtig del af fastelavnstraditionen, og hvad er sjovere end at bage sin egen fastelavnsbolle? Opskrifterne på fastelavnsboller er mange, og I kan nemt finde en opskrift, der passer til jeres smag.

Det er en god måde at slappe af på, og det er sjovt for hele familien at lave og spise sammen.

Pinata

En pinata er en stor papmachefigur fyldt med slik eller mindre gaver, som skal slås ned med en pind. Det er en tradition, der kommer fra Sydamerika, og som er blevet en populær fastelavnsleg i Danmark.

Det er en aktivitet, som børnene vil synes er sjov, men det vil også være en hit blandt de voksne. Pinata kan med fordel kombineres med stafetløb eller andre lege.

Fastelavn er en højtid, hvor det mere skøre og absurde får frit spil. Det er en tid, hvor man kan slippe sin indre barn løs og have det sjovt sammen med familie og venner.

Med disse fem sjove fastelavnslege kan I garanteret få jer nogle sjove og mindeværdige oplevelser, når I fejrer fastelavn!