Pigenavne inspiration til nyfødt baby

Måske ved du endnu ikke hvad du venter af køn, måske er du lige glad, eller også har du lige fundet ud af at det er en lille pige du venter, og derfor er du på jagt efter et flot pigenavn.

I denne artikel ser vi nærmere på fem pigenavne og der betydning. Det kan være du bliver inspireret til et pigenavn eller også kan det hjælpe dig i din videre søgen.

Her er en detaljeret beskrivelse af fem populære pigenavne, deres betydning, oprindelse og popularitetsopståen:

Emma navnebetydning

Dette navn stammer fra det gamle tyske ord “ermen”, som betyder “hel” eller “universel”. Det blev først populært i England i det 18. århundrede, takket være figuren Emma i Jane Austens roman af samme navn. I dag er det et af de mest populære navne i mange engelsktalende lande.

Sofia navnebetydning

Sofia er græsk og betyder “visdom”. Det har været brugt i Europa siden middelalderen og blev særligt populært efter at have været navnet på kongelige i flere lande. I nyere tid er navnets popularitet steget internationalt, både i sin oprindelige form og i varianter som Sophia eller Sophie.

Olivia navnebetydning

Inspireret af det latinske ord “oliva”, som betyder “oliventræ”. Navnet blev først populært efter at være blevet brugt af William Shakespeare i hans komedie “Twelfth Night”. Dets popularitet er steget betydeligt i det 20. og 21. århundrede, især i USA og Storbritannien.

Ava navnebetydning

Ava har muligvis germanske rødder og kan betyde “liv” eller være en variant af det latinske ord “avis”, som betyder “fugl”. Det er blevet populært i det 21. århundrede i mange engelsktalende lande, og dets enkle, elegante klang kan være en del af dets appel.

Isabella navnebetydning

Dette navn har sin oprindelse i det hebraiske navn Elisheba, som betyder “Gud er min ed” eller “Gud er perfektion”. Det blev populariseret i Europa gennem det spanske og italienske kongehus. I nyere tid har dets popularitet spredt sig globalt, delvis takket være litterære og kulturelle referencer.

Er der ikke nogle af disse navne der vækker din interesse, så kan du måske finde et kort pigenavn på 2 eller 3 bogstaver, der er godt el. kan inspirere dig til versioner af længere pigenavne.